Praktijkinformatie – Medisch Centrum SZ – Santpoort Zuid
Medisch Centrum SZ
van Dalenlaan 388 2082 VR
Santpoort Zuid

Praktijkinformatie

Openingstijden

De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00-17.00 uur.

Wij verzoeken u vóór 12 uur te bellen voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een huisbezoek.

Afspraken

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw klachten. Ook kan de assistente zo inschatten of u genoeg heeft aan een standaard afspraak van 10 minuten, of dat er meer tijd moet worden ingepland. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Afspraken kunnen ook digitaal worden gemaakt, dit kan via MijnGezondheid.net. Hiervoor dient de assistente u aan te melden. Tijdelijk is deze functie geblokkeerd vanwege Coronatijd

Huisbezoek

Huisbezoek is bedoeld voor ernstig zieke patiënten of patiënten die zeer slecht ter been zijn. In de praktijk zijn betere onderzoek- en behandelmogelijkheden, een afspraak op het spreekuur heeft daarom de voorkeur. De assistente beoordeelt, samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. De huisbezoeken worden in de middag gemaakt en ingedeeld naar mate van urgentie.

Vraag een huisbezoek indien mogelijk vóór 12.00 uur aan.

Telefonisch spreekuur:

Voor telefonisch overleg met uw huisarts kunt u voor 12 uur een afspraak maken met de praktijkassistente, zodat u later op de dag door de huisarts wordt teruggebeld.

Beeldbellen:

De praktijk biedt ook de mogelijkheid voor een consult beeldbellen als u niet naar de praktijk kan komen. U kunt een afspraak maken met de praktijkassistente.

Assistenten spreekuur:

Onze assistentes staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weten het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt ze ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten. De assistentes hebben een eigen spreekuur en werken op afspraak.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • herhaalrecepten
 • bloeddruk meten
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker- en Hb-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • bloedafname

Spreekuurtijden

Spreekuurtijden: dagelijks van 8.00-11.30 uur en 15.00-16.00 uur. (Uitsluitend op afspraak)
Op woensdagavond, is er een spreekuur volgens afspraak bij dr. Lanting en dr. van der Wilt, van 18.00 uur tot 19.30 uur.

Maandag: dr. Lanting + AIOS
Dinsdag: dr. Lanting + AIOS
Woensdag: dr. Bosma
Woensdagmiddag + avond: dr. Lanting + AIOS
Donderdag: dr. Bosma
Vrijdag: dr. Brands

Maandag en woensdag: POH-S Marcelle Wellema.

Donderdag: POH-GGZ Lara de Jonge.

Woensdagmiddag is de POH-GGZ Jeugd Laura Schavemaker.